Welkom in het Register van Bomen van Stichting Tafelboom.

In dit register vind je alle Utrechtse stadsbomen die Tafelboom tot nu toe heeft verkregen.

 

Zoek een boom

  • op afbeelding (zie de foto’s bovenaan de pagina)
  • op nummer, soort of straatnaam (zie de Bomenlijst aan de linkerkant van deze pagina)
  • op de Googlemaps  kaart van Utrecht (klik op de icoontjes)

 

Informatie

Je vindt in dit register van iedere boom een informatiekaart. Hierop staan de gegevens van de boom en de mogelijke producten die al van het hout zijn gemaakt. Als er een tafel is gemaakt van de betreffende boom dan kun je klikken op het tafelnummer. Zo kom je  in het Register van Tafels terecht voor meer informatie over de tafel.

 

Nummering

De bomen zijn op volgorde van binnenkomst genummerd. De ontbrekende nummers in de Bomenlijst zijn bomen die Tafelboom wel wilde verwerken, maar die Tafelboom uiteindelijk toch niet in haar bezit heeft gekregen. Sommige bomen bleken niet goed gezaagd te kunnen worden door bijvoorbeeld verrotting of de aanwezigheid van metaal in de stam. Een enkele keer ging er iets mis in de communicatie tussen de Gemeente Utrecht en Tafelboom.

 

Oproep! Verhalen gezocht!

Bekijk de bomen in het register. Zijn er bomen uit jouw buurt waar je informatie over hebt? Heb je foto’s van een boom uit dit register? Heb je herinneringen of verhalen aan een van de bomen of plekken ?

Foto’s, historische of persoonlijke verhalen zijn zeer welkom! Met de informatie kunnen we de boomportretten nog completer en mooier maken.

Dank alvast!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.