Verkoop

Zoek je een bijzondere tafel? Wil je je brood snijden op een plank van Utrechts stadshout? Geef je graag een cadeau met een lokaal verhaal? Opzoek naar planken in een grote afmeting? Weleens plaatsgenomen op een schaaldeelbank?

 

Tafelboom is een bijzondere houtwerkplaats in Utrecht: er wordt uitsluitend gewerkt met het hout van gerooide Utrechtse stadsbomen.

Tafelboom verkoopt zeer verschillende en unieke tafels, diverse soorten Utrechts stadshout en kleinere stadshouten gebruiksvoorwerpen.

 

Bij ieder Tafelboom werkstuk vind je een houtdocument. Hierin staan foto’s en gegevens van de Utrechtse boom waarvan het  hout afkomstig is.

 

Alle opbrengsten uit de verkoop besteedt Tafelboom aan het organiseren van stadshoutprojecten en het onderhoud van de Tafelboomwerkplaats. Met iedere aankoop steun je direct ons doel van het duurzaam verwerken van hout in eigen stad.

 

Voor al je vragen, wensen en prijsopgaven neem contact met ons op! Of kom langs in de Tafelboomwerkplaats aan Rotsoord 32 (open op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur).

 

foto: Egbert Boerma
foto: Ruth van Andel
foto: S. Bakker
foto: Ruth van Andel
foto: Ruth van Andel
Foto: R. van Andel

hout

Tafelboom verkoopt Utrechts stadshout in allerlei soorten en maten, afhankelijk van de bomen die gerooid zijn en gaan worden. We hebben vaak veel uiteenlopende soorten beschikbaar zoals: plataan, eik, beuk, iep, christusdoorn, es en ceder. Bijzonder aan tafelboomhout is de grote breedte en lengte van de planken. Daarnaast kunnen we meerdere planken van de zelfde boom leveren, omdat we over hele stammen beschikken.

Prijzen worden berekend op basis van een vaste prijs per kuub.

Heb je interesse in een stuk/plank stadshout dan ben je van harte welkom op onze Open Zaterdag. (iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur)

We kunnen zelden echt grote hoeveelheden hout leveren.

ontwerp tafel: B. Oosterhuis en T. Velthuis - foto: Jurrian van den Haak
foto: Jurrian van den Haak
foto: Godfried de Graaff
Foto: R. Steggerde
foto: J. Jacobi
foto:D. Koelega
foto: Ruth van Andel
foto: S. van der Spek
Foto: R. van Andel

tafel

Tafelboom ontwerpt en maakt zelf tafels. We ontwerpen onze producten vanuit het hout. Het soort, de kwaliteit en de vorm en tekening van het hout geven richting aan het ontwerp. Tafelboom maakt ook tafels in opdracht van particulieren en bedrijven. We werken samen met andere meubelakers zoals Saskia Bakker van Haaks Hout.

Bij iedere tafel hoort een document met daarin de foto’s, gegevens en verhalen van de boom waar de tafel van gemaakt is. Een tafel van gemiddelde grootte kost €1650,-  De afbeeldingen hierboven geven een indruk van de mogelijkheden. Je kunt ook alleen een tafelblad door ons laten maken.

Voor tafels en/of bladen is een wachtlijst ontstaan van minimaal een half jaar.

Neem voor meer info contact met ons op.

foto: Egbert Boerma
foto: R. van Andel
Foto: R. van Andel
Foto: R. van Andel
foto: Egbert Boerma

snijplank

Tafelboom maakt van het ‘resthout’ snijplanken/presenteerplanken in allerlei soorten en maten. Er worden alleen die houtsoorten gebruikt die geschikt zijn om van te eten. Er zijn snijplanken uit een stuk, verlijmde planken en soms zijn er planken gemaakt van verlijmde kopse blokjes hout. Bij iedere plank zit een snijplankdocumentje met daarin de foto en gegevens van de boom waar de plank van gemaakt is.

Prijs: variërend van 10, – t/m 70, – per plank. Ben je benieuwd naar de voorraad op dit moment neem dan contact met ons op.

foto: M. Hermsen
Foto: R. van Andel
foto: R. van Andel
foto: R. van Andel
foto: R. van Andel
foto: M. Hermsen
Foto: r. van Andel
foto: R. van Andel
Foto: Pita

bankje

We maken ook graag bankjes van het stadshout. Bankjes van schaaldelen (de buitenste planken van een stam) of van sprekende planken. Kosten van de bankjes variëren van €150,- t/m €400,- al na gelang de grootte van het bankje.  Ook bij het bankje hoort een document met daarin foto’s en de gegevens van de boom waar het bankje van gemaakt is.

 

ball gown prom dress

foto: M. Hermsen
foto: M. Hermsen
foto: M. Hermsen
foto: R. van Andel
foto: M. Hermsen
foto: M. Hermsen

speelblokken

Van de allerkleinste reststukken hout maakt Tafelboom speelblokken voor kinderen. Niet iedere boom is geschikt om tot speelblok te worden verwerkt. We gebruiken vooral beuken en platanen. De speelblokken zijn per blok te verkrijgen of per set gestapeld in de vorm van een huis(je) of kerk(je). De prijs per blok hangt af van de maat en de hoeveelheid blokken per afname. Richtlijn is een blokje van 5 bij 5 bij 5 cm, wat €1,- kost.

foto: M. Hermsen
foto: M. Hermsen
foto: M. Hermsen
foto: M. Hermsen
foto: M. Hermsen

SCHAALDEEL-SCHOMMEL

Zwieren door de lucht op Utrechtshout!

Dat kan op de schaaldeel-schommel van Tafelboom.

De bovenste en onderste plank van een gezaagde boom zijn aan de bovenkant vlak en aan de onderkant rond. Dit noem je een schaaldeel. Deze delen van de boom lenen zich minder goed voor het maken van tafel, maar wel voor het maken van een schommel: de schaaldeelschommel. Kosten 30,- (zonder touw)

Alle rechten voorbehouden © TAFELBOOM | Design: TAFELBOOM | Website: WEN Kunst Webdesign