lodewijk bankje

Tjerk Ridder, een Utrechtse theatermaker, muzikant en schrijver heeft met zijn ezeltje Lodewijk afgelopen jaar de nieuwe culturele route het Martinuspad, van Parijs naar Groningen gelopen. Op zijn Bonne Route werd hij op veel plaatsten zeer gastvrij ontvangen. Voor een van deze plekken wilde Tjerk graag iets terug doen. Hij vroeg Tafelboom een cadeau te maken voor de Tallant Zorginstelling in Bolsward. We ontwierpen en maakten het zogenaamde Lodewijk-bankje, een verrijdbaar bankje waarop de mensen van de instelling en de omliggende buurt elkaar (vaker) kunnen ontmoeten. Daarnaast organiseerden we samen met Tjerk een feestelijk middag waarop het bankje overhandigd werd. De hele buurt kon die middag snijplanken komen maken en er werden eindeloos veel pannenkoeken gebakken om samen van te smullen.